TEXEL - Met Ouwe Sunderklaas wordt na afloop van het tienerfeest (12+) in de tent op de Groene Plaats, een Urban Sunder feest georganiseerd speciaal voor jongeren van 15 jaar en ouder. Young4Ever organiseert het feest in samenwerking met Milo van Hardeveld van ‘Texel Urban’. Het feest is tot stand gekomen in samenwerking met de horeca Den Burg, politie en gemeente Texel. Voor toegang tot de cafés geldt een minimumleeftijd van 18 jaar. De tent is open van 23.30 – 03.00 uur voor jongeren vanaf 15 jaar , vanaf 20.00 uur voor 12+ jeugd.

Feest 15+

“We gaan er een onvergetelijke avond van maken,” aldus Milo van Hardeveld mede-organisator van het feest voor de jeugd van 15+. Berber Kruger van Young4Ever: “We hebben alles om er een gaaf feest van te maken. Zoals goede muziek en de mensen van Limits die verrassende drankjes maken. Ook jeugd van 18+ is natuurlijk welkom.”.

Feest 12+ tot 23.00 uur
Het feest voor de jeugd van 12+ vindt plaats van 20.00 uur tot 23.00 uur. Dan stoppende DJ’s (Arie, Teunis en Johnny Wee) met draaien. Tussen 23.00 en 23.30 uur wordt e tent voorbereid voor het feest van 15+ .

Voorkomen negatieve incidenten
Samenwerkende partijen willen voorkomen dat jongeren onder de 18 jaar alcohol drinken tijdens Ouwe Sunder. Gezien alle nieuwe informatie over de schadelijkheid van alcohol is het wenselijk dat er juist tijdens Ouwe Sunder een goed alternatief is voor feestende Texelse jongeren. In voorgaande jaren zijn verschillende negatieve incidenten voor gevallen met jongeren en alcohol. Vaak met negatieve gevolgen voor de jongeren zelf.

Legitimatie café
Om dit te voorkomen worden duidelijke maatregelen genomen. Zo vraagt de horeca bezoekers bij de toegang hun legitimatie te tonen. Heb je geen (geldige) legitimatie of ben je onder de 18 jaar, dan wordt de toegang geweigerd. Zorg dus dat je altijd een legitimatie op zak hebt.

Campagne social media
Zowel voor ouders als jongeren wordt in opmaat naar Ouwe Sunder via sociale media vanuit diverse partijen aandacht aan het feest gegeven. Voor ouders zullen met name tips en adviezen worden gedeeld over alcohol en je kind.