TEXEL - De provincie Noord-Holland voert van 20 tot en met 31 maart 2017 onderhoudswerkzaamheden uit aan de Pontweg (N501) op Texel. De N501 tussen de Amaliaweg en de Emmalaan is daardoor afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Het asfalt op de N501 tussen de Amaliaweg en Emmalaan is aan onderhoud toe. De werkzaamheden bestaan uit het repareren en aanbrengen van nieuw asfalt. Aannemerscombinatie WaakSaam voert de werkzaamheden in opdracht van de provincie Noord-Holland uit.

Omleiding gemotoriseerd verkeer

Doorgaand verkeer vanaf de pont richting Den Burg kan omrijden via de Amaliaweg en de Hoornderweg. Het verkeer vanaf Den Burg naar de pont volgt de omleidingsroute via de Hoornderweg, de Watermolenweg en de Molwerk. Verkeer tussen Oudeschild en de pont rijdt richting Den Burg en volgt daar de omleidingsroute voor doorgaand verkeer.

Fietspad blijft beschikbaar

Het fietspad aan beide zijden van de Pontweg blijft open voor (brom)fietsers. Bestemmingsverkeer met een ontheffing kan met gepaste snelheid gebruik maken van het fietspad om een woning of perceel te bereiken.

Haltes lijnbus vervallen

De bussen van Connexxion volgen ook de omleidingsroute voor doorgaand verkeer. Hierdoor vervallen de haltes Amaliaweg, Redoute, Zuid Haffel en Leemkuil.

Meer informatie

Met vragen of klachten kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl.