OUDESCHILD - Het sanitairgebouw op de haven in Oudeschild wordt deze winter gerenoveerd. Aannemer Van Strien Bouw voert het werk uit in opdracht van de gemeente en is deze week van start gegaan met slopen van het huidige binnenwerk.


Het gebouwtje is neergezet in 1995. Inmiddels is de inrichting hier en daar onderhoudsbehoeftig of niet meer van deze tijd. Zo wordt de huidige tegelvloer vervangen door een hygiënischer epoxyvloer. De beschadigde tegels in het bestaande wandtegelwerk worden vervangen. De tl-buizen worden weggehaald; hier komt duurzame led-verlichting voor terug. Het dak wordt voorzien van een nieuwe laag dakbedekking, de lichtkoepel krijgt nieuwe platen, lekke thermopane ramen worden vervangen en de kozijnen krijgen een frisse lik verf.

De douches komen in het vernieuwde sanitairgebouw niet terug. Het aantal toiletten in het gebouw kan hiermee uitgebreid worden van drie naar zes, waarvan één invalidentoilet en één urinoir. Er wordt gebruikgemaakt van vandalismebestendig, rvs materiaal.

Voor de voorjaarsvakantie van 2023 kan het sanitairgebouw weer in gebruik worden genomen.