TEXEL - De reconstructiewerkzaamheden aan het eerste deel van de Postweg (Ruigendijk tot en met de kruising Slufterweg) zijn nagenoeg afgerond. De weg gaat maandagmiddag 16 mei na zeven maanden weer open. Er wordt een bredere, veiligere en beter in het landschap passende weg opgeleverd. Aannemer Boskalis hervat in het najaar de werkzaamheden aan de Postweg; de komende vier weken gaat de aannemer aan de slag met de Muyweg.


In oktober werd gestart met de herinrichting van de Postweg. De weg was versleten en smal en niet meer geschikt voor het drukke en zware verkeer dat er dagelijks overheen rijdt. Ook het fietspad was aan een opknapbeurt toe. De afgelopen tijd zijn daarom de weg en het fietspad vanaf de rotonde Ruigendijk tot en met de kruising Slufterweg onder handen genomen.

Innovatief

De fundering is op een innovatieve manier tot stand gekomen: bestaand materiaal is hergebruikt en vermengd met bitumen. Dit zorgt voor een ijzersterke fundering, die lang meegaat. Dankzij deze methode – goedgekeurd door Rijkswaterstaat – hoeft minder gebruik materiaal te worden afgevoerd en hoeft minder asfalt te worden gebruikt.

Postweg tot de Molenlaan

In de herfst/winter van 2022 tot het voorjaar 2023 wordt het tweede en laatste deel van de Postweg, tot en met de kruising Molenlaan/Vuurtorenweg, gereconstrueerd. Dit deel wordt eveneens in fases vernieuwd, om overlast voor bewoners en bedrijven te beperken. De omleiding richting De Cocksdorp over de Hoofdweg zal weer worden ingesteld voor het doorgaande verkeer.

Werkzaamheden Muyweg

Aannemer Boskalis start maandag met het reconstrueren van de Muyweg. De weg is dan vier weken lang afgesloten en dus niet toegankelijk voor verkeer. De Muyweg heeft het, door het intensieve gebruik vanwege de afsluitingen van de Postweg, erg zwaar gehad. Boskalis knapt de in slechte staat verkerende bermen op en vervangt de toplaag van het asfalt. Het besluit van de gemeenteraad om graskeien aan te brengen, wordt eveneens uitgevoerd.