DE KOOG - Camping Kogerstrand, Gemeente Texel, Staatsbosbeheer en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier hebben gezamenlijk besloten tot de realisatie van een noodweg naar het strand van paal 20 in De Koog. Dit naar aanleiding van de acute sluiting van de brug aan de Badweg op 17 november.


Er komt een tijdelijke weg door de duinen, over Camping Kogerstrand. Vrijdag wordt gestart met de aanleg, naar verwachting is de weg vanaf maandag 6 december begaanbaar voor hulpdiensten, plaatselijke ondernemers en leveranciers van deze bedrijven.

De brug aan de Badweg werd op 17 november per direct afgesloten voor verkeer. Uit een inspectie bleek dat de vitale constructie gebreken vertoont. Het betreft meerdere pilaren van de brug. De reconstructie neemt naar verwachting enkele maanden in beslag. Een snellere reparatie is, gezien de levertijd van bepaalde onderdelen, niet waarschijnlijk. Daarom is besloten tot de realisatie van een noodoplossing voor hulpdiensten en bestemmingsverkeer. De noodweg door de duinen wordt aangelegd met rijplaten.

De brug is overigens nog wel begaanbaar voor voetgangers. Gemotoriseerd verkeer kan parkeren op de parkeerplaats vóór de brug.