TEXEL - Vanaf maandag 8 oktober 2018 werkt aannemer Westerlaken B.V. in het centrum van Den Burg aan het vervangen van de riolering en de bestrating. Hierdoor zijn de Kantoorstraat, de Zwaanstraat en de Gravenstraat tijdelijk minder goed toegankelijk De werkzaamheden beginnen aanstaande maandag vanaf de Groeneplaats richting de Kantoorstraat. Aansluitend wordt het riool vervangen in de Zwaanstraat en het eerste deel van de Gravenstraat, tot aan de ingang van het parkeerterrein van de Lindeboom. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in december 2018 afgerond. Tijdens de werkzaamheden blijven de bedrijven toegankelijk voor publiek.

Overlast
De gemeente en de aannemer proberen de overlast zoveel mogelijk te beperken. Zo wordt het werk gefaseerd uitgevoerd, hierdoor blijft steeds een deel van het gebied bereikbaar. Ook is de Warmoesstraat gedurende deze periode toegankelijk voor verkeer in twee richtingen, het eenrichting verbod is dan tijdelijk opgeheven. Omwonenden zijn geïnformeerd over de werkzaamheden en kunnen bij vragen of klachten direct contact opnemen met een contactpersoon van de aannemer.

Vervolg in 2019
In het nieuwe jaar vervolgt Westerlaken de rioleringswerkzaamheden vanaf het parkeerterrein van de Lindeboom, richting de Gravenstraat en de Weststraat. In deze periode wordt ook de huidige bestrating rondom de bioscoop vervangen. Naar verwachting zijn alle riolerings- en straatwerkzaamheden eind maart 2019 afgerond.