TEXEL - Op 3 juni hebben wethouder Kooiman namens de gemeente Texel en hoofd Staatsbosbeheer Noord-Holland Rina Tienkamp de intentieovereenkomst voor de fietspaden getekend. Wethouder Kooiman: “Ik ben erg blij dat hetgeen we eigenlijk al in uitvoering brengen nu ook formeel beklonken is. Als fietseiland is dit een zeer welkome samenwerking.”


Afspraken
Met deze overeenkomst bevestigen partijen nogmaals dat de gemeente het beheer en onderhoud van de fietspaden van Staatsbosbeheer op Texel gaat overnemen. Ook wordt bevestigd dat de gemeente de heffing op parkeergelden op de strandslagen - welke eigendom zijn van Staatsbosbeheer - mag continueren. Hiermee wordt o.a. de kapitaalsintensieve reconstructie van de fietspaden bekostigd. Ook is afgesproken dat er een zakelijk recht van opstal gevestigd wordt voor alle fietspaden.

Start fietspad Zanddijk
Het streven is om deze winter de eerste reconstructie van fietspad de Zanddijk uit te voeren. Het gehele 7,5 kilometer fietspad dat door de Eierlandse duinen van De Koog tot De Cocksdorp loopt, wordt van beton en verbreed tot 3,5 meter. In de daarop volgende jaren wordt steeds een totaal van 6-8 kilometer op deze wijze gereconstrueerd.