DEN BURG - De inrichting van het gebied rondom de nieuwe TXL Sporthal is nagenoeg afgerond. Naast de nieuwe inrichting van het straatwerk en aanleg van groen is de verbinding van het gebied ook verbeterd.

Afgelopen periode voerde Strukton het werk uit. Zo is het terrein rondom de nieuwe TXL Sporthal ingericht met voetpaden, rijwegen en ruimte voor parkeren. Maar ook de promenade, het pad aan de achterzijde van de gesloopte sporthal en Deuce, is opnieuw bestraat. Deze promenade biedt een belangrijke verbinding in het gebied. En geeft nu doorgang van het gemeentehuis tot aan de TXL Sporthal, voor voetgangers en fietsers. Daarnaast is er ook een nieuwe doorsteek voor auto’s, van de achterzijde van Deuce richting de Emmalaan.

Er is ook veel groen geplant. In het gebied zijn groenvakken aangelegd, en bomen en struiken geplant. En in plaats van standaard straatwerk is voor de parkeerplaatsen gekozen voor grasbetontegels. Over een tijdje groeit tussen de openingen van de tegels gras. Naast een andere uitstraling heeft dit ook een belangrijke functie voor een goede infiltrering van regenwater.

Over enkele weken wordt er nog nieuwe verlichting aangebracht bij de parkeerplaats en de promenade aan de achterzijde van Deuce.

Met het afronden van de inrichting, de oplevering van de TXL sporthal in september 2019 en de sloop van de oude sportzalen is dit deel van de vernieuwing in Den Burg Zuid afgerond.