DEN BURG - Naast de 120 nieuwe (sociale en midden) huurwoningen die dit jaar gerealiseerd gaan worden op Marsweg Zuid, heeft de gemeente ook het voornemen om 90 nieuwe sociale huurwoningen op Marsweg Noord te gaan plaatsen. Deze woningen zijn bestemd voor jongeren, starters, statushouders en Oekraïners.


Informatiebijeenkomst

Op donderdag 15 februari 2024 van 16.30-19.00 uur organiseert de gemeente in De Buureton, Beatrixlaan 43 in Den Burg een informatiebijeenkomst over de plannen bij Marsweg Noord. Aanmelden voor deze informatiebijeenkomst is niet nodig. U kunt gewoon langskomen. Medewerkers van de gemeente en uit het maatschappelijke veld zijn dan aanwezig om de ontwikkelingen over het project Marsweg Noord toe te lichten en vragen van bezoekers te beantwoorden.

“ De vraag naar betaalbare woningen op Texel is groot. Zo ook bij onze jongeren en starters. Daarnaast hebben we te maken met de jaarlijkse taakstellingen vanuit het rijk om statushouders en vluchtelingen uit de Oekraïne van een woonplek te voorzien. Met dit project op Marsweg Noord, met 90 sociale huurwoningen, hopen we dan ook voor deze groep woningzoekenden snel een passende oplossing te bieden.”, aldus Remko van de Belt, wethouder Wonen.

90 Sociale huurwoningen

Het college van burgemeester en wethouders is voornemens de raad in maart 2024 over het project Marsweg Noord te adviseren. Daarna zal er gestart worden met de vergunningsprocedure.

De woningen worden in een fabriek gebouwd en komen per vrachtwagen en boot kant-en-klaar aan op Marsweg Noord. Hierdoor is de bouwtijd op de locatie zelf veel korter en bouwoverlast minder intensief dan bij reguliere bouw. Bovendien zijn deze goed geïsoleerde 1, 2 en 3 kamerappartementen snel gereed voor bewoning.

Het doel is om de woningen dit jaar te plaatsen. De woningen blijven voor de duur van 15 jaar staan.

Vragen over Marsweg Noord? Kom naar de informatiebijeenkomst!

Heeft u interesse voor of vragen over deze woningen en het bouwproject? Kom dan vooral naar deze informatiebijeenkomst. Wij zien u graag!