TEXEL - Op de rijbaan van de Hoofdweg worden fietsstroken aangebracht. Tijdens deze werkzaamheden wordt een deel van de weg – van kruising tot kruising – telkens tijdelijk gesloten voor verkeer. Verkeer van en naar De Cocksdorp wordt via de Postweg en Schorrenweg omgeleid.

Nu de belijning is weggehaald, worden de fietsstroken aangebracht. Dat gebeurt door een dunne laag rode steenslag aan te brengen. Tijdens het aanbrengen van de rode laag is het niet mogelijk de weg te betreden. Het werk wordt in delen uitgevoerd.

Dit betekent dat er telkens van kruising tot kruising wordt gewerkt. En de weg dus ook steeds gedeeltelijk toegankelijk is. Verkeer wordt deze dag zoveel mogelijk door verkeersbegeleiders omgeleid over de Postweg en Schorrenweg.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door Aannemersbedrijf Gebr. MIN BV. En zullen dezelfde dag gereed zijn.

Let op: eerste tijd opspattend grind
De rode steenlaag die op een hechtingslaag is aangebracht, heeft tijd nodig goed te verkleven. Dat betekent dat de eerste twee weken kans is op slipgevaar en opspattend grind. Daarom is tijdelijk sprake van een adviessnelheid van 30km/u op de gehele Hoofdweg. Na twee weken wordt de weg geveegd en het overtollig grind verwijderd. Ook kan dan de belijning worden aangebracht.