TEXEL - Strukton Civiel West gaat in opdracht van de gemeente Texel aan de slag met de herinrichting van de Groeneplaats en Vismarkt in Den Burg. De werkzaamheden starten op 13 oktober 2020.

Grootste aanpassing is dat de bestrating wordt vervangen. De werkzaamheden worden in fasen uitgevoerd, om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Als eerst wordt de Vismarkt in de delen opgeknapt. Deze werkzaamheden duren van 13 oktober tot en met 9 november 2020. De gehele herinrichting van de Groeneplaats en Vismarkt zullen naar verwachting voor 1 april 2021 zijn afgerond

Detailplanning en bereikbaarheid fase 1

Op dinsdag 13 oktober 2020 start Strukton met de opbreekwerkzaamheden op de Vismarkt. Gedurende deze werkzaamheden is de Kantoorstraat alleen vanuit de Binnenburg bereikbaar. Dit duurt tot 23 oktober 2020. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Als de Vismarkt aan de zijde van de Kantoorstraat af is wordt de doorgang naar de Binnenburg voor een paar dagen afgesloten. De Binnenburg en de Stenenplaats zijn dan via de Kantoorstraat bereikbaar.

Vernieuwing van het centrum

Het centrum van Den Burg wordt op verschillende fronten vernieuwd. De herinrichting van de Vismarkt en Groeneplaats maakt hier onderdeel van uit. Zodat het plein straks weer een een eigentijdse uitstraling heeft. Met ruimte voor horeca, detailhandel en meer samenhang in het gebied. Per 17 november verdwijnen ook de parkeerplaatsen op de Groeneplaats. Ter compensatie kan gebruik gemaakt worden van een tijdelijk parkeerterrein aan de Molenstraat, op het terrein van de voormalige Kompasschool.

Meer informatie of vragen?

Informatie over de volgende fase en eventuele omleidingen volgt voor de start van de nieuwe fase. Daarnaast is ook persoonlijk contact met ondernemers rondom de Groeneplaats en Vismarkt en de marktkooplieden. Heeft u vragen, tijdens en over de werkzaamheden, dan kunt contact opnemen met Bouke Minkema van Strukton Civiel West, bereikbaar via groeneplaats.scw@strukton.com. Tevens zal er tijdens de uitvoering van de werkzaamheden een inloopspreekuur zijn, elke dinsdagochtend tussen 11.00 en 12.00 uur bij hotel De Lindenboom.