TEXEL - Op woensdag 4 mei 2022 is de jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst in De Burght. Aansluitend volgt een stille tocht naar de Algemene Begraafplaats. Na een rondgang langs de monumenten op de begraafplaats (de Georgische levensboom en het Cross of Sacrifice) houden wij om 20.00 uur twee minuten stil. Tot slot worden kransen en bloemen gelegd bij monument De Goede Herder.


De Burght, Binnenburg 2 in Den Burg, aanvang 18.45 uur (de kerk is vanaf 18.30 uur open).

Gastspreker 2022: Mevrouw Truus Witte

Mevrouw Witte is in 1942 in Amsterdam geboren als Rachel Renée Allegro. Haar joodse ouders hebben een veilige plek voor haar gevonden bij een katholiek kinderloos echtpaar op Zwanenburg. Rachel was toen drie maanden oud. Ze werd katholiek gedoopt en heette vanaf toen Geertruida Apolonia Maria Wortel (Truus). Zij vertelt over haar leven in en na de oorlog.

Bijdragen leerlingen, muziek en eilandgedicht

Verder zijn er bijdragen van leerlingen van het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs en van eilanddichter Fiet van Beek. Dyo Wassink speelt op het grote orgel, het Kamerkoor van Artex zingt en Relinde Jurrius speelt viool. Elina Keijzer begeleidt Relinde en het kamerkoor.

Programma

18.45 uurHerdenkingsbijeenkomst in De Burght

19.30 uurStille tocht naar Algemene Begraafplaats aan de Kogerstraat, rondgang en kranslegging bij monument ‘De Levensboom’ en ‘Cross of Sacrifice’

20.00 uurTwee minuten stilte en kranslegging bij monument ‘De Goede Herder’

20.15 uurAfsluiting van de herdenkingsbijeenkomst met het zingen van twee coupletten van het volkslied