DEN BURG - Afgelopen woensdag 20 september 2023 heeft de gemeenteraad met ruime meerderheid het aanbestedingskrediet vastgesteld voor het realiseren van het Thijssehuis, het nieuwe cultuurgebouw op Texel.


“Texel moet superaantrekkelijk zijn om te wonen en te werken. Voor huidige én toekomstige bewoners en gezinnen. Investeren in een stevige culturele infrastructuur hoort daarbij. De gemeenteraad heeft al in 2019 een hoge ambitie voor dit cultuurcentrum neergelegd. En daaraan vastgehouden. Ik vind dat moedig en daadkrachtig. Het Thijssehuis wordt een prachtige plek waar Texelaars elkaar kunnen ontmoeten, inspireren en zich ontwikkelen”, aldus Remko van de Belt, wethouder Cultuur
.

Aan twee partijen de realisatie gegund

De gemeente heeft de bouwkundige opdracht voorlopig gegund aan aannemingsbedrijf Dozy B.V. uit Den Helder en voor de installatie is de opdracht voorlopig gegund aan DonkerVeenstra uit Drachten. De gunningsbrieven zijn vandaag naar beide partijen verstuurd. Na de gunningsperiode van 20 dagen kunnen de eerste stappen gezet worden om het nieuwe cultuurgebouw te gaan realiseren.

De plek voor ontmoeting en cultuur

In het Thijssehuis gaan de bibliotheek, kunstenschool Artex, jongerenorganisatie Young4ever en Radio Texel samen onder één dak op de locatie van de voormalige Thijssechool aan de Keesomlaan. Het Thijssehuis wordt de plek waar heel Texel – jong en oud – samenkomt.