DEN BURG - Het Defensie Helikopter Commando biedt Tesselaars een spetterend (gratis toegankelijk) concert aan van het Orkest Koninklijke Luchtmacht op donderdagavond 4 juli. Commandant 860 squadron Kapitein-Luitenant ter zee Johan van Veenendaal: “Wij zijn ons ervan bewust dat onze helikopters zichtbaar en hoorbaar zijn in de omgeving van Texel. Met dit concert willen we onze waardering tonen voor het begrip en verbondenheid met de luchtmacht en met het Defensie Helikopter Commando in het bijzonder.”

Groeneplaats

Het zogeheten relatieconcert vindt plaats op donderdagavond 4 juli op 20.00 uur op de Groeneplaats in Den Burg. Het Orkest Koninklijke Luchtmacht trakteert op een spetterend programma: ‘The Jukebox’. Onder leiding van gast-dirigent Lode Mertens. Toegang is gratis.

Stem in speellijst

Het programma ‘The Jukebox’ wordt bepaald door bezoekers. Bezoekers kunnen hun stem uitbrengen en daarmee de speellijst van het concert bepalen. Het concert is bedoeld voor inwoners maar eilandgasten zijn uiteraard ook zeer welkom.

Belangrijke samenwerking

Burgemeester Mark Pol is enthousiast: “Dit concert is een prachtig gebaar naar Tesselaars. Defensie is een belangrijke partner om onze vrijheid en veiligheid blijvend te waarborgen. Daarvoor is oefening noodzakelijk en een constructieve relatie onontbeerlijk.”

Noodzaak van training

Goede training is noodzakelijk, iets dat helaas duidelijk is in de huidige tijd van oorlog op Europees grondgebied. Door oefenen en trainen is Defensie voorbereid als er een beroep op ons wordt gedaan. Van Veenendaal legt uit: “We oefenen veel in het buitenland maar we ontkomen er niet aan om in Nederland te trainen. Daarbij proberen we zoveel mogelijk geluid te spreiden over verschillende locaties maar we ontkomen er niet aan om in Nederland te trainen. Wij zijn ons ervan bewust dat onze helikopters zichtbaar en hoorbaar zijn in de omgeving van Texel. Met dit concert willen we onze waardering tonen voor het begrip en verbondenheid met de luchtmacht en met het Defensie Helikopter Commando in het bijzonder. We hopen op een positieve ervaring voor alle aanwezigen.”