TEXEL - Op 4 mei herdenken we de oorlogsslachtoffers, op 5 mei vieren we onze vrijheid. In verband met de coronamaatregelen vinden op Texel dit jaar helaas geen activiteiten plaats. Herdenkingsbijeenkomsten gaan niet door. Dat geldt ook voor de fly by en de voorstelling van Theater Na de dam op Texel. Op 5 mei is er geen Bevrijdingsfestival.


We vragen inwoners op 4 mei niet naar de herdenkingsmonumenten te komen dit jaar. We hopen op een andere manier gezamenlijk twee minuten stil te zijn: vanaf de torens van de kerken in Den Burg, Den Hoorn en Oosterend spelen trompettisten om 19.58 uur het signaal Taptoe. Inwoners die dit willen, kunnen hier buiten, staand voor hun eigen huis, naar luisteren en daarna ‘toch samen’ tot 20.00 uur stil zijn.

Digitale alternatieven
Er vindt een aantal digitale alternatieven plaats. Lees meer over 75 jaar bevrijding op Texel en hoe wij dit jaar vieren en herdenken. Op www.4en5mei.nl staat informatie over landelijke alternatieve herdenkingen en vieringen. U kunt - zolang de voorraad strekt - een gratis exemplaar aanvragen van het extra dikke bevrijdingsnummer van De Historische Vereniging Texel. De warenmarkt in Den Burg op maandag 4 mei gaat wél door.