TEXEL - Joke Geldhof, gedeputeerde Wonen van de provincie Noord-Holland, heeft donderdag 24 januari gesproken met wethouder Hennie Huisman en de Jonge Bestuurders Texel (JBT). Samen bezochten zij woningbouwlocatie De Tuunen, waar 140 energiezuinige woningen in verschillende prijsklassen en types worden gebouwd.

Joke Geldhof: “De woningmarkt op Texel is nu eenmaal uniek in Noord-Holland. Ik vind het erg positief dat de gemeente en de JBT zich sterk maken voor voldoende woningen op Texel, vooral voor jongeren die hier werken of willen gaan werken. Wij denken als provincie graag mee over goede oplossingen.”

In het Jonge Bestuurders Texel Manifest hebben de jongeren aangegeven dat mensen op dit moment moeilijk een betaalbare woning kunnen krijgen op het eiland. Het schaarse aanbod aan 'goedkope' woonruimte houdt jongeren tegen zich op Texel te vestigen. Terwijl zij hard nodig zijn voor de Texelse economie. De JBT hebben de problemen waar zij tegenaan lopen recent toegelicht aan Provinciale Staten door in te spreken bij een Commissievergadering. Gedeputeerde Geldhof heeft toen toegezegd naar Texel te komen om in gesprek te gaan over de Texelse problematiek. De provincie en Texel hebben tijdens het bezoek afgesproken meer invulling te willen geven aan de status aparte van Texel.