TEXEL - Burgemeester Michiel Uitdehaag heeft woensdag 26 april drie inwoners van Texel een Koninklijke onderscheiding overhandigd. Mevrouw Ria Kleinveld - van Egmond, de heer Charles Douma en de heer Marius Bakker zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Ria Kleinveld-van Egmond is sinds 1981 bestuurlijk actief bij Toneelvereniging 'Amateurtje. Naast verschillende bestuurlijke functies regisseerde zijn diverse musicals zoals 'De Jantjes' bij het 50 - jarig jubileum in 2006, 'Sneeuwwitje'bij het 55- jarig bestaan en 'Ibiza'bij het 60- jarig jubileum in 2016. Zij is van alle markten thuis en voor de vereniging van onschatbare waarde.

Charles Douma is vanaf 1989 actief bij de KNRM als vrijwilliger bij reddingsstation Texel, De Cocksdorp. In 1989 is Charles begonnen als opstapper, in 2000 werd hij plaatsvervangend schipper en vanaf 2001 tot 2016 was hij schipper van de reddingsboot. Tijdens deze periode kon hij elk moment voor een inzet opgeroepen worden. Hij groeide uit tot een ervaren en betrouwbare schipper die zeer goed thuis was in het zeegat tussen Texel en Vlieland. Hij heeft deelgenomen aan 473 acties waarbij 843 mensen en 8dieren veilig aan wal geholpen werden.

Marius Bakker is sinds 1987 actief als bestuurslid Accommodatie zaken in het bestuur van SV Texel/v.v. Texel 94. Hij was in deze periode speler van Texel3, jeugdbestuurslid en bestuurslid van het hoofdbestuur. Als betrokken vrijwilliger zorgde hij voor de schoonmaak van het complex, was hij lijnentrekker en organiseerde hij de bouwactiviteiten van de beide kantines en de kleedkamers en alle voorkomendeonderhoudsactiviteiten. Ook was hij meer dan 25 jaar (mede) organisator vanhet ‘Veteranentoernooi’. Een toernooi voor oudere voetballers met een hoog gezelligheidsniveau. In de zomermaanden regelt Marius de verhuur van het sportcomplex als groepsaccommodatie voor groepen en scholen. Na het voetbalseizoen begint ‘Hotel Bakker’ met schoonmaken en inrichten van de kantine en de kleedkamer. Marius ontvangt de gasten, geeft informatie en handelt klachten af. De opbrengst is voor de vereniging een onmisbare inkomstenbron.