DEN BURG - Iedereen komt weleens in een situatie dat er hulp nodig is op het gebied van gezondheid of welzijn. U zoekt bijvoorbeeld naar waar en bij wie u moet zijn voor een opvoedvraag, vragen bij schulden of scheiden. Of u wilt vaker sporten, zingen in een koor of meedoen aan yoga voor ouderen. Maar waar en hoe vindt u snel wat u zoekt? Het Texelkompas is een digitale wegwijzer voor dit soort vragen. De gemeente Texel maakt deze wegwijzer graag samen met u. Denkt u mee op donderdag 11 oktober?

Texelkompas?
Vorig jaar november was er een meedenkavond over het maken van het nieuwe Texelse gezondheidsbeleid. Dit heeft veel nuttige tips opgeleverd waardoor het Actieplan Gezondheid 2018-2021 is gemaakt. Een van de terugkerende onderwerpen was de vraag naar een actuele zogenaamde ‘sociale kaart’. Met het Texelkompas sluit men aan op deze vraag. Het Texelkompas is een website die je de weg wijst op het gebied van gezondheid, opvoeden en opgroeien, werk en geldzaken, sport, cultuur en ontspanning op Texel. Hier vindt u informatie en antwoord op uw vragen of een doorverwijzing naar een aanbieder op Texel of naar bijvoorbeeld een landelijke regeling.

Dat maken we samen
Het Texelkompas is geen website die al helemaal af is. De wegwijzer wordt steeds aangevuld met antwoorden op belangrijke zoekvragen. En daarom vragen we uw hulp: help ons het Texelkompas uit te breiden door vragen te stellen. Kunt u vinden wat u zoekt? Wat is handig en moeten we opnemen? Of laat weten wat u zelf te bieden hebt. Kom op donderdag 11 oktober naar het gemeentehuis en denk met ons mee. Een laptop, telefoon of tablet is handig om mee te nemen. Deze avond is er ook een taalambassadeur. Hij vertelt over hoe belangrijk het is dat teksten makkelijk leesbaar zijn voor iedereen. Vanaf 19.15 uur staan de koffie en thee klaar in het gemeentehuis. De geplande eindtijd van deze avond is 21.30 uur. Aanmelden is niet nodig.

Praktische info

Onderwerp: Publieksavond Texelkompas, de digitale wegwijzer voor zorg, welzijn, sport en cultuur
Dag en tijd: 11 oktober 2018 van 19.15 uur tot 21.30 uur
Locatie: Gemeentehuis, Emmalaan 15 te Den Burg