DE KOOG - Met de herinrichting van de Brink is dit jaar gestart met de vernieuwing van de zuidelijke entree van de Koog. De verbetering van de uitstraling van de Dorpsstraat, Nikadel en Brink is een belangrijke doelstelling van Planet De Koog. Na het hoogseizoen is het gebied tussen hotel De Strandplevier en Texaco aan de beurt.

Vanaf eind oktober 2019 tot eind februari 2020 worden De Dorpsstraat en Nikadel worden ter plaatse afgesloten. Het verkeer vanuit Den Burg, inclusief de busdienst 28 van Connexxion, wordt omgeleid over de Nieuwlanderweg. Op woensdag 25 september van 19:00 - 21:30 vindt een inloopbijeenkomst plaats in hotel Opduin waarin ingegaan wordt op het definitieve ontwerp, de planning en de mogelijke hinder tijdens de uitvoering. Elk half en heel uur vindt een korte presentatie plaats. Iedereen is van harte welkom om binnen te lopen.

Kerstvakantie wel toegankelijk
In de kerstvakantie wordt de weg tijdelijk drie weken opengesteld om overlast in deze drukke periode te verminderen.

Planet De Koog wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Texel, ‘De Kop Werkt!’ en STIFT in samenwerking met de Dorpscommissie, TOP en Ondernemersvereniging Koog aan Zee.