DEN BURG - Vanmorgen om 8.45 uur heeft burgermeester Rob van der Zwaag samen met kinderen uit groep 6 en groep 7 van de Jozefschool ontbeten. Met dit burgemeestersontbijt wordt het belang van een gezond ontbijt benadrukt.


Goede start is van belang

Zo’n 239 gemeenten in heel Nederland nemen deze week deel aan het Burgemeestersontbijt. Tijdens het lekkere en gezonde ontbijt spreken de burgemeesters met de kinderen over het belang van ontbijten. Ontbijten ze elke dag, wat eten de kinderen het liefst en waarom is deze maaltijd zo belangrijk?

Ieder kind heeft een gezond ontbijt nodig om de (school)dag goed te starten. Een gezond ontbijt kan vanwege tal van redenen niet altijd een vanzelfsprekendheid zijn. Een initiatief als dit draagt dan toch positief bij. Daarnaast vind ik het gewoonweg erg gezellig met al die Texelse kinderen te ontbijten, aldus burgemeester Van der Zwaag.

Gezond en lekker ontbijt

De kinderen van de basisschool hebben ontbeten met een ontbijtpakket die voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. In het pakket zaten volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkoren krentenbollen en gezond beleg. Verder konden de burgemeester en kinderen kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit. Gezond én lekker!

Het Burgemeestersontbijt

Het Burgemeestersontbijt komt vanuit de organisatie van het Nationaal Schoolontbijt, dat sinds vorig jaar in een nieuwe vorm plaatsvindt. Het is een kans om samen met de burgemeester het belang van een gezond ontbijt te onderstrepen.