DEN BURG - Ook de burgemeester van Texel, Michel Uitdehaag, heeft gereageerd op de laatste maatregelen die zijn getroffen m.b.t. het coronavirus.

"Het coronavirus heeft heel Nederland in zijn greep. Ook bij ons op Texel hebben de maatregelen om het virus in te dammen grote gevolgen. Met elkaar moeten we hier door heen. Juist nu hebben we elkaar hard nodig.

Vandaag, zondag 15 maart, volgden extra maatregelen. Op Texel mochten mensen hun diner bij de restaurants nog afronden. De cafés gingen direct dicht, net als daarna alle restaurants.

De Texelse economie is erg afhankelijk van het toerisme. De maatregelen hebben een grote impact op ondernemers, in het bijzonder de ondernemers die in deze sector werkzaam zijn. Ik wil hen heel veel sterkte toewensen en de hoop uitspreken dat de economische schade voor Texel te overzien zal zijn.

Texelaars die werken in de cruciale beroepsgroepen zoals de zorg, de hulpverlening, de kinderopvang en het onderwijs: we hebben u hard nodig!

Beste Texelaars, let op elkaar. En vergeet onze kwetsbare bevolkingsgroepen niet. Mail, app of bel hen af en toe om te vragen hoe het gaat. Vraag of je boodschappen of bestellingen voor iemand kan meenemen. Door de tijd heeft Texel bewezen schouder aan schouder problemen aan te pakken. Dat gaat ons ook nu weer lukken!"

Michiel Uitdehaag, burgemeester