OUDESCHILD - In navolging van Redenaars Eberhard van der Laan (2013), historicus James Kennedy (2014), Ahmed Aboutaleb (2015), Denker des vaderlands Marli Huijer (2016), Boris van der Ham (2017) en Emile Roemer (2018), is de organisatie wederom erin geslaagd een prachtige naam te strikken. Deze jaargang zal niemand minder dan mevrouw Ankie Broekers-Knol, voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal, de Rede van Texel uitspreken op vrijdag 21 juni aanstaande.

De Rede van Texel
In De Gouden Eeuw was de zogenaamde “Reede van Texel” de slagader van het varend verkeer in Nederland en de drukste ankerplaats ter wereld. De lezing die naar deze plek is vernoemd, wordt gehouden in het Zeemanskerkje in Oudeschild. Tijdens de Rede van Texel spreekt een gerenommeerde Nederlander zich uit over een onderwerp dat voor de hele Nederlandse samenleving van belang is. ‘Texel is immers Nederland in het klein en daarom een goede uitvalsbasis voor interessante gedachten.’

Over Ankie Broekers-Knol
Mevrouw Broekers-Knol heeft Nederlands recht gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden en van 1971 tot 2012 universitair docent aan de juridische faculteit van dezelfde universiteit. Broekers-Knol zit sinds 2001 in de Eerste Kamer als lid van de VVD-fractie. Ze hield zich daar vooral bezig met de onderwerpen justitie en veiligheid. Vanaf 2013 vervult ze haar huidige rol als voorzitter van de Eerste Kamer met verve, op 9 september 2018 kondigde ze aan dit voorjaar de Eerste Kamer te verlaten. Dit betekent dat de redevoering door mevrouw Broekers-Knol dit jaar nagenoeg samenvalt met haar afscheid als Kamervoorzitter. Binnenkort zal het thema van de redevoering bekend worden gemaakt.

Mevrouw Broekers-Knol woont in Overveen, is gehuwd met neuroloog Arnoud Broekers. Ze hebben 2 dochters en 5 kleinkinderen. Hobby’s zijn onder meer Politiek, geschiedenis, koken, skiën, golf, lezen en zingen.

Wat: Rede van Texel
Waar: Zeemanskerkje, Trompstraat 60 te Oudeschild
Aanvang: 15:30 uur (kerk open vanaf 15 uur), vrijdag 21 juni 2019
Entree: € 5,- per ticket
Kaarten VOORAF reserveren via: https://www.texel.net/redevantexel (OP = OP)