TEXEL - Begin maart start de Texelse aannemer Tatenhove met het vrijmaken van een strook grond voor een pad dat vanaf de Haffelderweg richting de ingang van Zwembad Molenkoog loopt. Via het pad zijn ook de jeu-de-boules vereniging en het terrein van de hondenclub bereikbaar.

In de bomensingel die tussen Stayokay en het zwembadterrein ligt wordt een pad aangelegd dat dienst zal doen als onderhoudspad voor de sloot. Deze watergang voert drangwater van de Hoge Berg af en is belangrijk voor het watermanagement in het gebied. De sloot wordt uitgediept.

Zwembad via Slingerweg tijdelijk minder bereikbaar voor fietser en wandelaar
Het onderhoudspad is ook geschikt voor wandelaars en eventueel fietsers van en naar zwembad Molenkoog. Dat is met name van belang vlak voor de zomervakantie wanneer de riolering en het wegdek van bedrijventerrein Wezenland worden vervangen. Voor auto’s blijft het parkeerterrein van het zwembad bereikbaar, maar de route is voor voetgangers en fietsers dan minder comfortabel.

Nieuwe pad ook voor deelnemers bouwdorp, hondenclub en jeu-de boules vereniging
De leden van de jeu-de-boules vereniging en de hondenclub kunnen vanaf de Haffelderweg direct naar hun terrein. Ook de deelnemers aan het bouwdorp van Young 4 Ever hoeven in juli/augustus niet meer langs de kwetsbare zonnepanelen en waterbehandelingsinstallatie van het zwembad. Begin maart maakt aannemer Tatenhove ruimte vrij voor het pad door het verwijderen van bomen en struiken. De kapwerkzaamheden zijn vóór 15 maart, voor het broedseizoen, afgerond. Vervolgens wordt in het hekwerk een aantal poorten gemaakt en kunnen de verenigingen, die gebruik maken van het achter terrein van het zwembad, aangesloten worden op het riool. Tot slot wordt de verharding aangelegd.