TEXEL - Er zijn de hele kerstvakantie extra activiteiten bij Ecomare, maar een dag springt eruit. Op 27 december is het Zeehondenspelletjesdag. In het museum staan verschillende spelletjes opgesteld en er zijn allerlei creatieve activiteiten. Kom op tijd om alles te zien en te doen!

De spelletjes zijn voor alle leeftijden. Voer de zeehonden bij het vissen-sjoelen, mik zoveel mogelijk vissen in de fuik en kruip in een zeehonden-transportkist voor een foto. Test ook je zeehondenkennis met de vraag-en-antwoordkistjes. Raad jij hoeveel vissen er in het net zitten? Dan mag je misschien een keer mee met zeehonden vrijlaten!

In het restaurant zijn verschillende creatieve activiteiten te doen. Op papieren kerstballen kan een nieuwjaarswens voor de zeehonden worden geschreven. Het inloopatelier van kunstenaar Maaike Ebbinge is ’s middags open en de hele dag kan een zeehond worden nagetekend.

Voor de kleintjes is er om 12.30 uur poppentheater, in het restaurant wordt drie-in-de-pan gebakken.

Op tweede kerstdag kun je tussen 12 en 15 uur een braakbal uitpluizen en ontdekken wat de uil gegeten heeft. Ecomare is alleen gesloten op 25 december en 1 januari.