TEXEL - Groot feest! Vrijdag 29 september konden maar liefst zes zeehonden terug naar zee. Het waren allemaal gewone zeehonden. Adriaan, Lux, Desmond, Micky en Trudy waren als pup in de opvang gekomen omdat ze hun moeder waren kwijtgeraakt. Wouter was al een jaar oud en in de problemen gekomen door een longworminfectie. Prachtig om te zien hoe deze zes zeehonden nu weer gezond en wel terug naar zee konden!

Pups

Adriaan, Lux, Desmond, Micky en Trudy zijn afgelopen juni in de opvang terecht gekomen. Deze vijf pups wogen minder dan 10 kilo toen ze gevonden werden. In de opvang groeiden ze uit tot flinke zeehonden van dik 30 kilo. Nu zijn ze sterk genoeg om op eigen benen te staan.

Longworminfectie

Zeehond Wouter kwam in de opvang terecht door een longworminfectie. Jonge zeehonden krijgen hier vaak last van. Als het dier door omstandigheden te zwak is geraakt kan dit een fikse longontsteking veroorzaken waardoor ze ernstig ziek worden. Gelukkig knapte Wouter in de opvang op. Nu hij ook weer goed was aangesterkt kon hij terug naar zee.

Geen haast

Desmond dook direct het water in, maar de andere zeehonden hadden geen haast. Ze bleven nog een tijdje op het strand hangen. Micky kwam in eerste instantie zelfs de transportkist niet uit. Uiteindelijk doken ze allemaal in zee. Ze bleven nog even bij elkaar, maar uiteindelijk zullen ze alle zes hun eigen weg gaan. We wensen ze een mooie toekomst!

Steun

Wil je de zeehonden in onze opvang een steuntje in de rug geven? Kijk dan eens op onze steun-pagina of doneer direct een emmertje vis.