TEXEL - De harde wind van de afgelopen dagen was voor sommige zeevogels teveel. Ze raakten verwaaid en kwamen verzwakt op het strand terecht. Een noordse stormvogel belandde zelfs in het bos! Inmiddels zijn zes zeekoeten, vier noordse stormvogels en een drieteenmeeuw opgevangen in de Vogelopvang van Ecomare.

Zeevogels
Noordse stormvogels en zeekoeten komen normaal gesproken niet aan land in deze tijd van het jaar. Ze doen dat alleen in de broedtijd, op rotsige kusten. Als zo’n vogel in Nederland op het strand wordt aangetroffen, is er dus echt iets aan de hand. En een vogel die zich laat vangen, is behoorlijk verzwakt.

Lekke veren
Vier zeekoeten kwamen met een lek verenkleed binnen. Door de vogels te wassen, zorgen de dierverzorgers dat ze weer waterdicht worden. Eentje is al gewassen en wordt morgen weer vrijgelaten. De andere drie moeten eerst nog wat sterker worden.

Aansterken
De vogels moeten aansterken met rust en eten. De meeste eten gelukkig zelf, een noordse stormvogel weigert dat vooralsnog. Deze vogel krijgt vloeibaar voedsel met een sonde. Hij heeft wel constant toegang tot vis. Hopelijk gaat ook deze vogel snel zelf eten.