Relatiegeschenken: ze zijn niet weg te denken uit de zakelijke wereld. En dat is geheel niet zonder reden. Wanneer je erbij stilstaat, zijn ze immers zoveel meer dan alleen een willekeurig cadeau. Je uit er je blijk van waardering mee, maar zet tegelijkertijd ook jouw merk steviger op de kaart. Dat maakt het een slimme manier om indirect de groei van je bedrijf te stimuleren. Unieke geschenken hebben het grootste effect, net als de geschenken die inspelen op de huidige trends.

De duurzaamheidstrend

We zijn ons er met z’n allen pijnlijk bewust van welke ecologische voetafdruk we op onze planeet achterlaten. Willen we deze ook voor toekomstige generaties leefbaar houden, dan is het noodzakelijk om nu maatregelen te nemen. Duurzaamheid is niet alleen voor individuen, maar ook voor bedrijven van belang. Duurzaamheid is dan ook op het gebied van relatiegeschenken een merkbare trend. Voorbeelden van duurzame cadeaus zijn een katoenen of canvas tas, een waterfles, een winkelwagenmuntje van duurzaam materiaal en gerecyclede notitieboekjes.

Technologie

Ook technologie is uiteraard niet meer weg te denken. Voorbeelden van cadeaus binnen deze categorie zijn onder andere de draadloze speaker en de multi-oplaadkabel met verschillende usb-ingangen. Met dit cadeau hoeft de ontvanger nooit meer zonder de juiste kabel te zitten. Een powerbank doet het natuurlijk ook altijd goed. Is deze ook nog eens voorzien van een kwalitatief hoogwaardige lithium-ion batterij, dan is dit geschenk behalve technologisch ook duurzaam te noemen.

Een persoonlijke touch

In de huidige digitale wereld lijkt er steeds minder persoonlijk contact te bestaan. We werken massaal thuis en voeren ook vergaderingen met elkaar in veel gevallen van achter een beeldscherm in plaats van face-to-face. Hoe efficiënt dat ook mag zijn, zo nu en dan bestaat de behoefte aan een wat persoonlijkere benadering. Aan deze behoefte beantwoord je door voor een gepersonaliseerd marketinggeschenk te kiezen. Door goed na te denken over wat bij de ontvanger past, krijgt het cadeau maximale impact.

Praktische waarde

Ondanks de hierboven beschreven trends moet worden benadrukt dat ook de geschenken van dagelijkse praktische waarde het nog altijd goed doen. Daarbij valt te denken aan artikelen als balpennen, muismatten en sleutelhangers. Ook paraplu’s bedrukken blijft onverminderd populair. Elke keer dat een klant of zakenpartner geconfronteerd wordt met een flinke hoosbui, biedt de paraplu met jouw merk en logo de ‘redding’. Daarmee doe je tegelijkertijd aan een slim staaltje marketing.

Druktechnieken geschikt voor iedere vorm en materiaalsoort

Bij een professional op het gebied van bedrukte relatiegeschenken, zoals Lavista, heb je de keuze uit een ruim aantal artikelen. Dankzij expertise in verschillende druktechnieken kan vrijwel iedere vorm en materiaalsoort van jouw merk worden voorzien. Uiteraard ontvang je eerst altijd een proefdruk. Pas wanneer je akkoord bent met het resultaat, gaat men over tot het vervaardigen van de complete batch. Daarbij is ieder bestelaantal denkbaar; een persoonlijke aanpak staat centraal.