TEXEL - De operatie van de Texelse Rob Daalder in Los Angeles is geslaagd. De arts die hem opereerde is tevreden en de komende tijd zal in het teken staan van herstel en revalidatie.

Dat is te lezen op Facebookpagina Stichting Support Rob. "Hij is nog wel erg zwak en kan niet zelfstandig staan en lopen." Toch zijn er al verschillen merkbaar. "Zijn ogen staan anders, zijn hoofd voelt anders en hij praat volop", staat er in het bericht.

Rob heeft inmiddels het Cedars-Sinai Medical Center in de Amerikaanse stad verlaten. De komende dagen zal hij moeten herstellen van de zware operatie. Daarna zal hij terug moeten komen voor een vervolgafspraak.

Opluchting
Er wordt met opluchting gereageerd op het goede nieuws. "Geweldig, aansterken en over een poosje terug naar je eigen eiland", zegt iemand. "Wat een prachtig eerste resultaat", zegt een ander.

Rob lijdt aan de zeldzame ziekte liquorhypotensiesyndroom. In Nederlands is hij uitbehandeld, maar de operatie in de Verenigde Staten zou hem kunnen genezen. Om die operatie te kunnen betalen sprong heel Texel in de bres en zamelde veel geld in met kerstmarkten, benefietconcerten en collecte-acties. Ook een veiling, waarbij bekende Nederlanders als Giel Beelen en Jochem Meijer een duit in het zakje deden, leverde een groot bedrag op.