TEXEL - Met de oprichting van de Texel Academy slaan Texelse ondernemers de handen ineen, om het groeiend personeelstekort op het eiland terug te dringen. De werkgevers willen op deze manier investeren in de arbeidskrachten die het Waddeneiland zo hard nodig heeft. De Texel Academy biedt leerlingen uit het hele land een bijzondere horecaopleiding en bovendien betaalbare woonruimte en een baangarantie.

Wie niet verjongt, vergrijst.
De proef in schooljaar 2018-2019 was succesvol: de helft van de deelnemers vestigt zich na afronding van de opleiding op het eiland. Mede dankzij dat succes wordt daarom wordt de Texel Academy officieel gelanceerd. Wederom met steun van het college van burgemeester en wethouders (B&W).

Het Waddeneiland ontvangt elk jaar rond de 1,2 miljoen toeristen, zij zijn de grootste inkomstenbron voor de eilanders en zorgen voor veel werkgelegenheid. Maar Texel vergrijst en vooral in de verschillende horecazaken loopt het personeelstekort op.

Burgemeester Uitdehaag: ‘Het is geweldig dat ondernemers zelf het initiatief nemen en daarbij ook verantwoordelijkheid voelen voor de werknemers in wie ze samen investeren. Eerlijk loon, goede begeleiding, betaalbare huisvesting en voldoende vrije dagen, ze doen dit echt met hart voor de deelnemers.’

Unieke kans om te leren, wonen en werken.
Na het succes van vorig jaar stellen de horecaondernemers voor het komende curriculum 40 plaatsen beschikbaar op de Academy. Tot 1 mei 2019 kunnen avontuurlijk aangelegde jongeren zich aanmelden voor deze bijzondere ervaring. De mogelijkheden om te leren in deze unieke omgeving zijn talrijk: van een sterrenrestaurant tot visgroothandel, en van vakantiepark tot exclusief boetiekhotel. Gin en bier maken leer je bij de lokale brouwer, kokkels vang je zelf en je gaat op jacht met een professionele jager.

Rob Vos, voorzitter Texels Ondernemers Platform (TOP):
‘Het niveau van de Texelse horeca heeft altijd hoog gelegen. Om die hoge scores te kunnen blijven garanderen, zijn wij op zoek naar gemotiveerde mensen. Daarom willen wij als ondernemers een extra stap zetten. Wij zoeken mensen met een hart voor horeca en doen dat met een hart voor hen.

Op 7 september worden 40 deelnemers die de strenge selectieprocedure hebben doorstaan verwelkomd op de campus. Voor de duur van een jaar zijn zij direct onderdeel van de Texelse gemeenschap waar wonen, werken en leren hand in hand gaan.

Heb jij ook interesse? Meld je dan voor 1 mei 2019 aan voor de selectieprocedure via www.texelacademy.nl