TEXEL - Kom naar Ecomare deze vakantie voor de zeehonden, zeeaquaria, tentoonstellingen en vakantieactiviteiten. Veel te zien en te doen voor een gezellig dagje uit!


In de zeehondenopvang van Ecomare is het behoorlijk druk. Er worden gewone zeehonden van zo’n driekwart jaar oud verzorgd en jonge grijze zeehonden die deze winter zijn geboren. De verschillen tussen de twee soorten zijn goed te zien. Let maar eens op de vorm van hun snuit. De twee ringelrobben van de vaste groep zien er weer anders uit: klein, rond lijf, grote achterflippers en een heel kleine kop.


Het zeelaboratorium is in de vakantie bijna elke middag geopend. Er staan microscopen, je kunt spelletjes doen en in het aquarium van het zeelab leven interessante dieren. Bekijk naast dit aquarium en de grote open aquaria ook de kleine aquaria op de demonstratietafel. Hier kun je de kleine visjes, krabben, anemonen en bijzondere dieren goed bekijken. Wie kan er de bijzondere vlokkige zeeslak vinden?


Op 19, 23, 26 en 27 februari is het inloopatelier geopend. Hier kunnen kinderen en volwassenen iets moois maken om mee naar huis te nemen. Bekijk ook de nieuwe tentoonstellingen Tijdelijk opgeslagen en Plastic soep in zee.


Voor wie naar Ecomare, Museum Kaap Skil en de vuurtoren wil, biedt de combikaart aantrekkelijke korting. Een volwassene bespaart wel € 9,- op de entreeprijs voor de drie uitjes. De combikaart is te koop bij de kassa’s van de drie deelnemende musea.