DE KOOG - Nietsvermoedend stond de familie Vloet uit Venray op maandag 24 oktober bij de entreekassa van Ecomare om met hun twee peuters een bezoek te brengen aan het centrum. Anneke Schrama onthaalde het Limburgse gezin met de mededeling dat ze de 250.000ste bezoekers van het jaar waren. Ze kregen gratis entree, een tas met cadeautjes en een rondleiding achter de schermen. Een mooi begin van hun vakantiedag!

Tijdens de rondleiding bleek dat de heer en mevrouw Vloet al van de albino zeehond hadden gehoord. Snowwhite, zoals het dier is genoemd, heeft in korte tijd een sterrenstatus opgebouwd. Veel bezoekers vragen vooraf bij de kassa of hij te zien is. De zeehond wordt nog in de quarantaine verzorgd. De familie kon hem tijdens de rondleiding goed zien, maar door de grote ramen is hij van buiten door alle bezoekers prima te bekijken.

Ecomare ligt goed op schema met de bezoekersaantallen. Nu begint een rustige periode; een handige tijd om vernieuwingen te realiseren. Momenteel worden voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd voor een nieuwe tentoonstelling over de wadden die eind april geopend wordt. Alle zalen blijven tot na de kerstvakantie wel gewoon toegankelijk.