TEXEL - De Waddenzee is een uniek ecosysteem met een overvloed aan natuurwonderen. De eilanden in dit gebied vormen daarop geen uitzondering. Het eiland Texel heeft een eigen karakter en charme en is de perfecte plek om even uit te waaien. Maar hoe kun je de magische natuur van dit betoverende eiland het beste ontdekken? Door actie te ondernemen, natuurlijk! In deze blogpost delen we 3 handige tips manieren om de magische natuur van het eiland Texel te ontdekken.

Ga een stukje wandelen

Texel heeft veel mooie wandelroutes. Aan de westkust van Texel vind je het Klinkenpad, een wandelroute door een gebied met een unieke en zeldzame begroeiing. Aan de zuidkust van het eiland kun je op avontuur gaan langs het pad door duinen. In het midden van het eiland ligt het Oosterscheldepad. Dit is het enige pad dat leidt naar de iconische vuurtoren van het eiland.

Je kunt er ook voor kiezen om een fiets of een scooter huren Texel. Zo ben je in no-time waar je wilt zijn. En maak je geen zorgen, wanneer je een elektrische scooter huren, zorg je ook niet voor geluidsoverlast!

Verken de zeehondencrèche per kajak

Op Texel bevindt zich een internationale zeehondencrèche, waar je zeehonden van dichtbij kunt bekijken. Voor mensen die bang zijn voor water of niet willen kajakken, is er een mogelijkheid om de zeehonden vanaf een pier te bekijken. Voor mensen die nog dichter bij de zeehonden willen komen, is er de mogelijkheid om per kajak naar de zeehondencrèche te gaan. Kajakken naar de zeehondencrèche is een magische ervaring, vooral als de babyzeehondjes er zijn.

Ga zeilen

De Texelse wateren zijn uitstekend geschikt om te zeilen. Als je wilt gaan zeilen, kun je terecht in de haven van Texel. Hier zijn meerdere aanbieders die een dagtocht mogelijk maken. Tijdens de zeiltocht rond het eiland voel je de wind in je haren en kun je genieten van het prachtige uitzicht. Je kunt zo de vele mooie plekjes op het eiland vanuit een ander perspectief bekijken.

Ga naar de top van een van de vele heuvels van het eiland

Het eiland landschap van Texel bestaat voornamelijk uit laaggelegen duinen. Er zijn echter ook veel heuvels. Op sommige van deze heuvels heeft u een prachtig uitzicht. Op de heuvels rond het midden van het eiland kunt u de Waddenzee zien liggen. Het is een hele klim, maar het prachtige uitzicht is het meer dan waard!