Hoewel de overheid een stevige anti rook campagne voert, vinden veel mensen het nog altijd leuk om een aansteker cadeau te krijgen. Voor bedrijven is het dan ook altijd nog de moeite waard om een aansteker te laten bedrukken met hun bedrijfslogo. Ook aanstekers met bezienswaardigheden van een stad zoals de Big Ben in Londen of de Eiffeltoren in Parijs vinden nog steeds gretig aftrek in souvenirwinkels. Nu is het natuurlijk zo dat je een aansteker ook voor andere dingen kunt gebruiken dan hete aansteken van een sigaret. Daarom wordt hij ook gewoon aangepakt door mensen die niet roken.


Is zo’n wegwerp aansteker wel duurzaam?

Duurzaam is een woord dat vandaag de dag veelvuldig valt. Bedrijven denken na over verduurzaming en dat voeren ze dan ook graag door in hun relatiegeschenken. Een wegwerp aansteker bevat verschillende grondstoffen en kan dus lastig worden gerecycled. Hij wordt dan ook als hij leeg is bij het restafval gedaan. Dat is natuurlijk niet duurzaam. Nu kun je kiezen voor een aansteker waarvan het gastankje kan worden nagevuld of vervangen. Die zijn wat duurder, maar gaan wel veel langer mee. En dan is er nog een nieuw fenomeen de oplaadbare aansteker. Die werkt niet op gas maar op elektriciteit. Je kunt hem gewoon opladen met een usb kabeltje. Dat opladen kan ontelbare keren. Op die manier gaat je aansteker heel lang mee.

Speciale aanstekers met je bedrijfslogo

Je kunt ook speciale aanstekers laten bedrukken met je bedrijfslogo. Denk aan een lange aansteker die geschikt is voor kaarsen of de barbecue. En dan zijn er ook nog aanstekers op benzine. Die zijn vooral handig als je regelmatig een aansteker gebruikt als het koud of vochtig is. Dan wil een gasaansteker nog wel eens dienst weigeren. Die werken namelijk met een vuursteentje. Als dat vochtig wordt dan weigert de aansteker vrijwel zeker dienst. Bij een benzine aansteker heb je daar veel minder last van. Uiteraard kun je de aansteker bijvullen als de benzine op is. Een speciale aansteker is uiteraard wat duurder. Daarom is deze ook prima geschikt als relatiegeschenk voor waardevolle relaties of klanten.

Online aanstekers met logo bestellen

Een aansteker met logo kun je gewoon online bestellen. In een webshop van een hierin gespecialiseerd bedrijf selecteer je eerst de aansteker die je het meeste aanspreekt. Je kunt kiezen uit verschillende merken zoals Clipper of BIC. Dan kies je een kleur. Let erop dat de kleur een goed contrast is met de kleuren van je logo. Rood op oranje of geel op wit komt meestal niet zo goed over. Bij het doorgeven van je bestelling kun je een digitaal logo uploaden. Het beste werkt een professioneel bestand. Als een ontwerper je logo heeft gemaakt dan kan dit bedrijf vaak een bestand leveren met het logo in hoge kwaliteit. Nadat je de proefdruk die je per e-mail krijgt hebt goedgekeurd worden de aanstekers bedrukt en geleverd.