TEXEL - Op zaterdag 4 november 2017 wordt De Dag van de Texelse Archeologie gehouden. Op deze dag presenteren archeologen en andere onderzoekers hun recente ontdekkingen aan het Texelse publiek. Naast algemene informatie over de archeologie van het eiland wordt informatie gegeven over de opgravingen in middeleeuws Den Burg, de wierdijk onder de Waddenzeedijk en het fort de Schans. Ook de archeologie van de Tweede Wereldoorlog over de lucht- en landoorlog van Texel komt aan bod.

Onderwater archeologie

Naast de archeologie op het land is veel aandacht voor de archeologie van de zee. Speciale aandacht is er voor het ‘Schervenwrak’. De Duikclub Texel presenteert haar eerste boek over deze bijzondere vondst en veel scherven en andere spullen uit dit wrak worden getoond. Ook wordt een nieuw onderzoek aan het ‘Palmhoutwrak’ en de ‘jurk’ gepresenteerd. Het is dé kans om een de onderzoekers zelf te spreken en het verleden ter land en ter zee te ervaren. De dag van de Texelse Archeologie is een samenwerking is tussen de Duikclub Texel, de Historische Vereniging Texel en de Gemeente Texel.

Locatie: Buurthuis De Wielewaal, Langewaal 9, De Waal. Toegang gratis.

Programma:

10.30 uur zaal open

11.00 uur Burgemeester Michiel Uitdehaag opent de dag van de Texelse Archeologie

12.00 uur Wethouder Eric Hercules ontvangt het eerste exemplaar van het boek ‘Schatten uit het Schervenwrak’ van auteur en duiker Carl van Dijk

16.30 uur Einde programma

Meer informatie over de Dag van de Texelse Archeologie is de te vinden op www.archeologiewestfriesland.nl.