TEXEL - De gemeente Texel nodigt horecapersoneel uit om deel te nemen aan de cursus Barcode. Deze cursus wordt gegeven in samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Texel, en de Brijder.
 

De cursus is op maandag 3 april 2017 van 13.00 uur tot 16.00 uur in een horecabedrijf in De Koog (locatie nog niet bekend.
Opgeven voor de curus kan per e-mail naar texel@khn.nl

Wat is de Barcode?

Dit is een cursus voor horecapersoneel: omgaan met alcohol en drugs in de horeca:

  • Wat zeg je tegen een minderjarige die een biertje wil bestellen?
  • Wat zeg je tegen een klant die een joint rookt?
  • Wat doe je als je vermoedt dat er gedeald wordt?

Deze cursus biedt horecapersoneel kennis en handvatten om goed met dergelijke situaties om te gaan. Belangrijk, want horecapersoneel speelt een belangrijk rol bij het voorkomen van problemen door alcohol- en drugsgebruik. De cursus sluit aan op de cursus Sociale hygiëne.

Werkwijze

De cursus Barcode duurt één middag van 13.00 uur tot 16.00 uur, en is bedoeld voor al het horecapersoneel: barman/-vrouw, portier en horecaondernemer/bedrijfsleider.
 
Uitbreiding van de cursus is mogelijk als zich specifieke situaties voordoen: dealen, gezondheidsincidenten en agressie. Onderwerpen die aan bod komen zijn beroepshouding, wetgeving, bedrijfsbeleid en de verschillende rollen van horecapersoneel, drugs, alcohol en veilig uitgaan.

Resultaat

Horecapersoneel wordt geleerd hoe zij een bijdrage kunnen leveren aan een gezond en veilig uitgaansklimaat. Deelnemers dragen hiermee bij aan het voorkomen van riskant gebruik van alcohol en drugs en het beperken van eventuele negatieve gevolgen voor de gebruiker en zijn omgeving.

Deelname

U kunt uzelf en/of uw medewerkers voor deze middag opgeven. Opgave en deelname zijn kosteloos. Er zijn op deze middag maximaal 15 plaatsen beschikbaar. Wacht dus niet te lang met opgeven, want vol = vol. Opgeven kan via het secretariaat van KHN afdeling Texel, per e-mail: texel@khn.nl. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen kan er een maximum aantal deelnemers per bedrijf worden gehanteerd.