TEXEL - In de nacht van 19 op 20 oktober moest de politie meermaals in actie komen vanwege alcoholgerelateerde zaken.

Op de eigen Facebook-pagina laat de politie Texel weten een rumoerig nachtje achter de rug te hebben:

In de nacht van 19 op 20 oktober moest de politie meermaals in actie komen vanwege alcoholgerelateerde zaken.

Een 16-jarige jongen had veel te veel gedronken en kon niet meer op zijn benen staan. Het lukte zijn vrienden niet om hem naar zijn logeeradres te brengen omdat hij telkens op de grond viel. Uiteindelijk hebben wij de jongen zelf maar vervoerd om te voorkomen dat hij onderkoeld zou raken. Wij hebben een melding gedaan bij Veilig thuis in verba

nd met het overmatige alcoholgebruik van de jongen.

Een 20-jarige vrouw werd niet lekker tijdens een feestje in De Cocksdorp nadat zij te veel had gedronken. Collega’s van het meisje belden met 112. Het meisje is nagekeken door het ambulancepersoneel en kreeg het advies haar roes uit te slapen.

Een 32-jarige vrouw uit de Cocksdorp reed al slingerend met haar auto over de Postweg. Uit een alcoholtest bleek dat zij onder invloed was. Op het bureau blies zij 670 ugl, ruim 3 keer meer dan toegestaan. Haar rijbewijs is ingevorderd.

Een 41-jarige man werd vanwege zijn gedrag uit een horecagelegenheid in De Koog gezet. Hij bleef zich hinderlijk ophouden voor de ingang. Hij was kennelijk behoorlijk onder invloed. Toen wij de man hierop aanspraken pakte hij één van de agenten beet. Wij hebben de man duidelijk gemaakt dat dit onacceptabel is en vorderden hem het gebied te verlaten. Hierna schold de man ons uit. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau in Den Burg. Zodra hij ontnuchterd is zal hij een bekeuring krijgen.