TEXEL - Een politieagent op Texel zette gisteravond de achtervolging in op een motorrijder, toen er plotseling een auto verscheen nabij de kruising van de Hollewal met de Beatrixlaan. De bestuurder van de politiewagen kon niet meer stoppen en botste tegen de auto aan.

De motorrijder had een stopteken gekregen na "ernstige verkeersovertredingen", meldt de politie. Zo zou de bestuurder hoge snelheden hebben gereden en ingehaald hebben op een plek waar dat niet was toegestaan.

Ondanks het stopteken besloot de bestuurder er snel vandoor te gaan. De politieauto ging vervolgens met zwaailichten en sirenes achter de motor aan. Vanwege de hoge snelheid kon de agent niet meer op tijd op de rem trappen, op het moment dat er een andere auto aan kwam.

"Krijgt nog gevolgen"
Na de aanrijding kwam een ambulance ter plaatse. De betrokkenen zijn door het ambulancepersoneel nagekeken. Ze hoefden niet naar het ziekenhuis. Zowel de politiewagen als de auto hebben blikschade door het ongeluk.

Wat er met de motorrijder gebeurd is, kan de politie nog niet melden. Wel is het kenteken van de motor bekend en "zal dit zeker nog gevolgen krijgen". "Maar gisteren ging alle aandacht naar de aanrijding", aldus een woordvoerder.