TEXEL - 24-jarige snelheidsduivel reed vannacht met maar liefst 160 kilometer per uur over de Texelse wegen. Hij kreeg hiervoor een boete van 1800 euro en rijontzegging van vier maanden opgelegd, mogelijk was hij onder invloed van drugs.


Politieagenten werden rond 23.30 gepasseerd door een personenauto die wel heel hard reed. Wat volgde was een dollemansrit door verschillende 60 km-zones, waarbij de bestuurder de maximum snelheid met 100 kilometer overschreed. Uiteindelijk slaagde de politie erin de man aan de kant te zetten.

Uit een afgenomen speekseltest kwam naar voren dat de bestuurder onder invloed reed van Amfetamine en THC, de werkzame stof in Cannabis. De man werd dan ook aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

De speekseltest is slechts een indicatie voor drugsgebruik en op basis hiervan kan iemand verplicht worden tot een bloedtest. Politie Texel meldde vanmorgen op Facebook dat er "helaas geen bloed kon worden afgenomen". Hierdoor kon het drugsgebruik niet worden vastgesteld. De opgelegde boete en ontzegging zijn dan ook enkel op grond van de enorme snelheidsovertreding.

Woordvoerder van de politie laat weten in verband met privacy van de overtreder, niet in te kunnen gaan op de reden achter het niet kunnen doen van de bloedproef.

Mogelijke redenen hiervoor zijn bijvoorbeeld het niet voorhanden hebben van een arts of een weigering tot meewerking van de verdachte.