TEXEL - Nadat Texel lang gevrijwaard bleef van het coronavirus zijn vandaag de twee eerste besmettingen bekend gemaakt. Eén van de besmette personen is een huisarts die op het eiland werkt.


De besmettingen zijn bevestigd door het GGD Hollands Noorden op de website van de gemeente Texel.

Burgemeester Uitdehaag: “Helaas moet ik hierbij de vermoedens die al enige tijd op het eiland rondgingen bevestigen. Ook op Texel zijn nu de eerste corona gevallen bevestigd. Ik wil onze inwoners vragen om juist nu elkaar bij te staan. We hebben elkaar hard nodig. De patiënten en de mensen die om hen heen staan, wil ik heel veel sterkte wensen de komende tijd”.

De eerste twee bevestigde patiënten zijn een inwoner en een huisarts van Texel. De eerste patiënt is twee dagen geleden naar het ziekenhuis in Alkmaar verwezen. Deze persoon is daar nog opgenomen. De tweede patiënt is een Texelse huisarts. Deze persoon kreeg begin deze week koorts en luchtwegklachten. Vanaf het moment dat er verschijnselen waren is de huisarts thuisgebleven en heeft daarna geen patiënten meer gezien. Het gaat overigens om milde griepachtige klachten en er is geen sprake van ziekenhuisopname bij deze patiënt.

De huisartsen vermelden dat zij alle GGD-protocollen wat betreft vermijden van infecties nauw opvolgen in alle huisartsenpraktijken. Alle huisartspraktijken zijn nog steeds elke dag telefonisch bereikbaar. Bij urgente klachten wordt u altijd door een arts beoordeeld. Mensen met luchtwegklachten zien zij gezamenlijk op het zogenaamde “hoestspreekuur”. Ook daarvoor belt u eerst naar uw eigen huisarts. Mensen met milde klachten wordt gevraagd niet te bellen maar thuis uit te zieken. Als u twijfelt, kijk dan op de website van de thuisarts.