Wat eenvoudig via de verzekering geregeld had kunnen worden, lijkt nu uit te lopen op een politieonderzoek waar tegen de verdachte een proces-verbaal wordt opgemaakt wegens het plegen van een misdrijf.

Op dinsdagmiddag omstreeks 17.20 uur stond een 26-jarige vrouw uit Utrecht met haar auto geparkeerd in een parkeervak aan de Postweg in De Cocksdorp. Naast haar probeerde de bestuurder van een grijze Citroen Xantia achteruit in een parkeervak in te parkeren. Dat lukte niet helemaal en hij botste tegen de auto van de Utrechtse.

Beide partijen stapte uit om de schade te regelen. Bij het invullen van het schadeformulier riep de bestuurder van de Citroen plotseling dat de vrouw de tyfus en de kolere kon krijgen, waarna hij instapte en wegreed.

De politie stelde een onderzoek in in de omgeving. De verdachte werd niet meer teruggevonden. Het kenteken van de auto is echter bekend en staat op naam van een 62-jarige man uit Noordwijk. De eigenaar zal worden uitgenodigd voor het afleggen van een verklaring. Mocht hij ook de bestuurder zijn geweest, dan wordt tegen hem een proces-verbaal opgemaakt.

2016284975